Om oss

Nextsigns breda verksamhetsområde gör oss till en unik samarbets-partner.

Tack vare att all tillverkning sker under samma tak, att vi besitter en gedigen och bred kompetens och att du får en personlig kontakt som ansvarar för ditt uppdrag är vi i dag en helhetsleverantör för många större och mindre företag.
​​​​​​​
Ekvationen är enkel, undvik onödiga mellanhänder samtidigt som du erhåller högsta kvalitét på din produkt, tillverkad i Sandviken, Sverige. Det sparar tid och pengar!
​​

Företagsprofilering

En sammanfattning av en stor del av vår verksamhet där målet är våra kunders synlighet, oavsett om det gäller små dekaler eller material och förberedelser inför stora mässor. Vi erbjuder hjälp när som helst på vägen från en idé till färdig produkt.

Grafisk design

Vi åtar oss allt som är i behov av en grafisk design.
Hur en produkt utformas beror på en rad faktorer, t ex målgrupp och användningsområde. Vi erbjuder lösningar oavsett om det handlar om en tidningsannons, dekal, skylt, mässmaterial eller en kontrollpanel till ett vindkraftverk.

Gravyr

Vi lasergraverar i plast och metall för tillverkning av bland annat namnbrickor, dörrskyltar, maskinskyltar, CE-märkning och andra typer av tekniska skyltar för industriell märkning.

Screentryck

I vårt screentryckeri tillverkar vi i huvudsak avancerade frontpaneler, membrantangentbord, manöverpaneler och reptåliga overlayer men även dekaler och skyltar med klassisk teknik. 

Storformatsprint

Vi formger, printar och monterar bland annat skyltar, banderoller, bildekorer, affischer, fototapeter och fönsterdekorer.

UV-print 

Med vår flatbäddskrivare kan vi printa med högklassigt resultat på allt från akryl, kartong, trä, metall med mera.

Historik

Historien tog sin början när den då unge Johan Holm började sommarjobba på företaget HK Gravyr under 80-talet. Där väcktes hans passion för design och profilering. När han till slut, år 2007, fick frågan om att överta företaget var beslutet därför lätt att fatta.

HK Gravyr hade vid denna tidpunkt som enda verksamhet att gravera skyltar för industriell märkning och företaget drevs vidare under samma namn fram till 2009. Då köpte Johan SPAMA, Compete skylt och reklam i Morgongåva med hela dess maskinpark och sortiment. Verksamheten breddades med rostfria lasergraverade skyltar samt dekaler, vilket ledde till en naturlig öppning mot företagsprofilering.

År 2010 ändrades namnet HK Gravyr till Nextsign AB, samtidigt som företaget flyttades till Sandviken. Teamet behövde nu förstärkning och Cilla Ågren anställdes som ansvarig för dekorverkstaden.

2012 köptes delar av konkursboet efter Profildesign. Verksamheten breddades ytterligare.

Det senaste tillskottet kom år 2016 i samband med att screentryckeriet Steel Graph AB i Gävle med hela dess verksamhet köptes. Även kompetensen, i form av erfaren personal, följde med köpet. Numera ingår således även screentryckta overlayer, dekaler, membrantangentbord med mera som en del i vad Nextsign kan erbjuda sina kunder.

Uppdragen har blivit allt fler och större, liksom utrymmeskrävande, varför företaget våren 2017 nästan fördubblade sin verkstadsyta i och med övertagandet av grannens lokaler i samma byggnad.

​​​​​​​Expansionen under åren har med andra ord inte bara ökat produktionen utan även breddat den kraftigt. En av många fördelar är att Nextsign därmed gjort sig mindre beroende av under-leverantörer. Med all kompetens och teknik under samma tak besitter vi en styrka som idag får betraktas som tämligen unik.